AktiviteterMiljöutbildning

Vandra längs Forsaleden, bada i laxtrappan, besöka unika hällmålningar eller studera Forsagårdens historia. För många är denna skogspärla mellan Bodsjö och Lockne välkänd, för andra återstår ett oförglömligt äventyr.

Nu finns dessutom möjlighet att förena nytta med nöje!

Mellan den 18 maj - 30 oktober erbjuds miljöutbildning för dig och dina kollegor, samtidigt med en dos ”naturlig” friskvård i Forsas unika natur.
Längs den vackra Forsaleden får du insikt i hur växthuseffekten kan minskas utan allt för stora uppoffringar. Genom enkel planering och prioritering uppnås en hållbar livsstil med rätt nivå på egna "utsläppsrätter". Du har hjälp under dagen av kunnig ledare.

Dagen avslutas med lunch och genomgång av uppgifterna.

Utbildningen tar 4-5 timmar och kostar 600 kr/person, exkl. moms vid bokningar t.o.m. 1/6 2009 därefter 1000 kr/person. I priset ingår ankomstfika, smörgåspaket, lunch, parkeringsavgift, kursdag och genomgång av dagen med ledare.

Bokning och information: 0693-50080, info@forsa.se
Barbro Norberg
(ledare); norberg.barbro@telia.com , 076-8361085
Lars Levin; 0693-50080, Sidsjö 184, 840 60 Bräcke.


Välkommen med din bokning!
www.forsa.se

En upplevelse utöver det vanliga

Program för Miljöutbildning vid Forsa

·Samling vid Forsagården kl. 10.00.

·Fika och genomgång av dagen. Genomgång av grundläggande
begrepp. Indelning i grupper, 4-5 pers/grupp.

·Grupparbeten längs Forsaleden, 7 stationer. 

·Lunch i Åkerviken. Genomgång av dagens miljöutbildning. Avslut.

Totalt tar miljöutbildningen 4- 5 timmar, från ankomst till avslut.
Forsaleden är ca 5 km lång.

Klädsel: Lämplig klädsel för utevistelse. Ordentliga kängor/stövlar är en fördel varma kläder är viktigt. Regnkläder för säkerhets skull och baddräkt för nöjes skull.

OBS! Meddela i förväg ev. matallergier och om någon vill ha vegetarisk mat.

Välkommen!
Naturguidning vid Forsa!

Varje vandring i Forsa är unik. Med en natur som skiftar från gång till gång och egna personliga upplevelser som du bär med sig och ger dig positiv energi för framtida bruk.

Kanske är det dofterna, ljuden eller det turkosfärgade vattnet i Forsaån och som ger dig de starkaste intrycken, eller något som guiden berättade, fikapausen eller den välbehövliga maten vid vandringens slut. Guiden kommer att göra sitt yttersta för att mångfalden av naturupplevelse ska bli maximal.

 


Vi tar dig med på en heldagsvandring i Forsas storslagna natur där vi besöker växtplatser med ovanliga växter, mångtusenåriga hällmålningar och gravplatser samt Forssa Stormansgård med sin unika historia.

Vi börjar vår vandring vid Forsagården, en gång i tiden en av de största gårdarna i Norrland. Därefter vandrar vi ner till Forsafallet och laxtrappan, förbi de 2000-åriga hällmålningarna och järnåldersgraven från medeltiden.

Vid minnesmärket hör vi berättelsen om den tragiska vinterolyckan där en hel familj omkom och vid stenåldersboplatsen och skogsgraven försöker vi förstå hur människorna levde i Bodsjö under medeltiden.

Vandringen längs Forsaleden är drygt 7 km lång och tar ca 5 timmar.Priset är 750 kr per person. I priset ingår guide, matsäck och middag vid Åkerviken.

Information och bokning: Barbro Norberg, info@forsa.se 0693-50080,

Lars Levin 0693-50080, Peter Lundgren 0693-661245.